fsa logoFöreningen Svenska Allmogefår

Medlemskap

Bli medlem och stöd bevarandearbetet av de svenska allmogefåren!

Du behöver inte ha egna allmogefår för att bli medlem, det räcker med ett eget intresse för svenska allmogefår. Medlemskapet i föreningen innebär att du bidrar till bevarandet av de olika raserna av allmogefår vi har i Sverige.
Följande ingår i medlemskapet:

  • Tidningen Allmogefåret (4 nummer per år)

  • Hjälp med livdjursförmedling

  • Kurser/utbildningar arrangerade av föreningen

  • Allmogefårkalendern 

Som medlem har du möjlighet att ansluta dina allmogefår till genbanken (stamboken) för de olika raserna av svenska allmogefår och då ingår även avelsrådgivning. Observera att endast får som är godkända av föreningen kan anslutas till genbanken.

Bli medlem

Du blir medlem genom att fylla i ansökningsformuläret och sedan betala medlemsavgiften som är 275 kr/år. Sätta in summan på PG 28 78 01-5. Familjemedlemmar är också varmt välkomna och medlemsavgiften för respektive familjemedlem är 50 kr.
OBS! Uppge ”Ny medlem” och namn när du betalar.

Medlemskapet startar när kassören har registrerat inbetalningen och gäller innevarande år. Du får då en bekräftelse på att du är medlem och även inloggningsuppgifter till medlemsdelen av vår hemsida.

Medlemsavgiften som betalas per kalenderår, ska vara föreningen tillhanda senast 31 januari om man redan är medlem. För nya medlemmar som betalar medlemsavgiften under året startar medlemskapet vid tidpunkten för inbetalningen och gäller innevarande år.

Om man betalar efter den 1 september gäller en reducerad avgift. Då är avgiften 100 kronor för kvarvarande månader. Nästkommande år gäller full avgift.

 

Bli genbank

Hur du ansöker om att bli genbank ser du om du klickar här.